Computer Service Dienst Onstwedde geeft nu het ICTKeurmerk uit

Computer Service Dienst Onstwedde mag zich voortaan Keurmeester van het ICTKeurmerk noemen. Dit keurmerk is opgezet door brancheorganisatie ICTWaarborg om particulieren die slachtoffer worden van fraude bij internetbankieren een wapen in handen te geven als banken dan moeilijk doen over schadevergoeding.

 Banken vragen om beveiliging

“De ervaring is dat banken in eerste instantie vaak proberen uit te komen onder een schadevergoeding door de schuldvraag bij het slachtoffer te leggen”, zegt Harold Louwdijk “Is dat wel zorgvuldig omgegaan met zijn inloggegevens? Was de computerapparatuur wel goed beveiligd? Mensen voelen zich dan vaak in de hoek gedrongen, maar met het ICTKeurmerk kunnen ze zich daar voortaan goed tegen verweren.”

Het ICT Keurmerk

Het keurmerk is een reactie op de nieuwe regels die de banken in 2013 introduceerden voor veilig telebankieren. Een daarvan betreft de technische veiligheid van de computerapparatuur. ICTWaarborg speelde daarop in door een keuring te ontwerpen waardoor slachtoffers van fraude bij internetbankieren door de banken niet meer kan worden verweten dat zij nalatig zijn geweest.

Computer Service Dienst Onstwedde is nu een van de vele landelijke Keurmeesters die ICTKeurmerk mag verlenen.

https://www.ictkeurmerk.nl/

profielsite Computer Service Dienst

Geef een reactie